Înscriere
De ce să înscrii copilul la BeMindful Kids din București?
Înscrierile în cadrul BeMindful Kids au loc pe tot parcursul anului școlar, în limita locurilor disponibile.
Vă recomandăm să ne contactați din timp în cazul în care doriți să înscrieți copilul la noi, locurile fiind limitate.
Pașii necesari pentru înscriere:
- Programarea în prealabil a întalnirii pentru selecția în vederea acceptării preșcolarului în cadrul BeMindful Kids
- Vizitarea spațiilor, prezentarea ofertei educaționale
- Semnarea contractului și achitarea taxei de rezervare/înscriere în valoare de 300 lei
- Acte necesare în momentul înscrierii:
– copie dupa certificatul de nastere al copilului
– copie după actul de identitate al părinţilor - Acte necesare în momentul intrării în colectivitate
– adeverința pentru intrarea în colectivitate (cu istoricul medical si fișa de vaccinări)
– aviz epidemiologic eliberat de medicul pediatru/de familie al copilului (valabil 48 de ore)
Acomodarea – Copilul are nevoie să meargă la grădiniță și să fie printre cei de vârsta lui
Colectivitatea influențează dezvoltarea conștiinței de sine, a empatiei, autocontrolului, abilitățile de comunicare și abilitățile interpersonale. Viața și evoluția în colectivitate au impact: asupra gândirii critice, asupra ajustării atitudinilor, opiniilor și comportamentelor în sensul adecvării sociale, dar și a adaptării, în stimularea încrederii în sine și autonomizării sale.
Adaptarea la grădiniță este un proces care se desfășoară în timp și care presupune mai mult etape
• Pregătirea pentru prima zi de grădi și pentru cele ce vor urma începe cu mult înainte ca acea zi să vină. Prin modul în care copilul își construiește în imaginația sa grădinița, prin poveștirile celorlalți copii care sunt deja acolo, prin cuvintele părintilor sau amintirile bunicilor.
Puteți să îi citiți o poveste, vă recomandăm cu drag cartea Luciei Munteanu “Grupa lui Ciufulici”! Sau să faceți o plimbare prin dreptul clădirii. Astfel, grădinița devine ceva familiar, asteptat cu interes, cu bucurie, dar și cu emoții.
• De cele mai multe ori, nu numai copiii sunt speriați și confunzi în legătură cu ceea ce înseamnă începutul grădiniței, ci si părinții. Această etapă din viața copilului înseamnă o etapa nouă și în viața părintelui. Nu numai copilul are dorințe, asteptări, trăiri legate de grădinită, ci și toti ceilalți din familie. Se gândesc cu toții cum va fi, cum se va descurca, ce ii va plăcea, daca va avea dificultați, ce rezultate va obtine. Gânduri, trăiri, întrebări, speranțe, al căror purtător este copilul.
• Atitudinea și comportamentul părinților au rol definitoriu în adaptarea copilului!
O stare de spirit bună și insuflarea încrederii vor conduce la o adaptare și integrare mai ușoară.
• Recomandăm ca despărțirile să fie, simple și firești, fără să ne furişăm, fără negocieri sau amenințări, iar revederile calde și la fel de firești. Descoperiți împreună cu cel mic cea mai bună formulă de aducere și luare de la grădiniță, poate cu tati e mai ușoară despărtirea sau revederea cu o bunică/bonă.
• Adaptarea este diferită de la un copil la altul. Fiecare copil are ritmul lui. Dacă pentru un copil câteva zile sunt suficiente pentru acomodare şi poate trece direct la programul lung, cu somn, în alt caz, copilul va avea nevoie de mai multe zile, poate chiar şi săptămâni, iar programul scurt poate fi o variantă iniţială mai puţin dificilă.
• Adepţii adaptării treptate la grădiniţă susţin că avantajele se văd pe termen lung: copiii se bucură autentic de experienţa colectivităţii, se simt stimulaţi şi în siguranţă şi chiar se îmbolnăvesc mai rar.
• Ne dorim ca acest proces să se realizeze gradual, lin, astfel încât copiii să se acomodeze şi să se simtă confortabil în noul mediu, dar şi părinţii să se despartă liniştiţi de copilul lor.
Abia așteptăm să vedem cum o să povestiți împreună despre grădinița noastră!