Dragilor, tare ne-am droit să așezăm câteva emoții pe filele noastre de blog. Inițial am vrut să scriem despre activitatea noastră în mare, de-a lungul anului 2021-2022, apoi ne-am gândit că am tot relatat pe canalele noastre de social media, facebook, instagram, așa că am ales o recenzie. Am scris despre cum văd părinții grădinița noastră și atașăm chiar și o fotografie cu o mărturie cât se poate de reală de la finalul anului de grădiniță 2022. Pentru că o grădiniță nu e doar despre educație. E despre realitatea care începe să se întâmple când copiilor li se deschide fereastra minții, a inimii, a corpului.

Din dorința de a apropia copiii, de a le dezvolta limbajul, empatia, de a îi face curioși și viitori adulți responsabili, oameni care să gândească cu propria lor minte și să rezolve probleme, am început călătoria cu spirit ludic botezată BeMindful Kids. Dacă ați ajuns aici pe blogul nostru, sigur știți. Ce bine. Mulțumim cu recunoștință, cum de altfel, mulțumim și părinților pentru această recenzie minunată.

Desigur, cu pași mici se pot obține rezultate mărețe. Este nevoie doar să urmărim și să transformăm procesul de învățare într-unul pozitiv. Suntem de părere că tot ce este legat de poveste, plăcere, descoperire, curiozitate, are și reușită. Și o să continuăm să îndrumăm fiecare copil cu mare încredere, cu bucurie, cu simțul umorului.

     Educația nu este pregătirea pentru viață. Este insăși viața.” – John Dewey.

 Iar cărțile și studiile nu mint când spun așa…

“Una dintre cele mai importante sarcini ale educației preșcolare este pregătirea copiilor pentru școală. Experiența pedagogică și studiile speciale arată că succesul școlarizării sale depinde în mare măsură de pregătirea copilului în anii preșcolari.

Din punct de vedere psihofiziologic, pregătirea unui copil pentru școală nu poate fi redusă la stăpânirea sumei oricăror cunoștințe și abilități individuale. Este un sistem integral de proprietăți și calități care caracterizează realizarea de către copil a unei noi etape superioare de dezvoltare generală fizică, mentală, morală și estetică. Astfel, presupune un anumit nivel de maturizare morfologică și funcțională a întregului organism și a sistemului nervos al copilului, ceea ce asigură o creștere a performanței psihice și fizice. Alături de aceasta, stocul de cunoștințe elementare despre mediu dobândite de către copii, precum și cele mai simple abilități de muncă practică și mentală, nivelul de dezvoltare a gândirii și vorbirii. (JI.I. Bozhovich, R.S. Bure, JI.A. Wenger etc.) .

Acum luăm o mică vacanță, dar revenim curând.

    Nu uitați că fiecare zi e despre învățare!

Echipa BeMindful Kids