Cărți, bijuterii fine.

Cei mai buni prieteni sunt cărțile. Deschid o adevărată corabie a minții și imaginația începe să creeze. Ne fac să ne adresăm întrebări iar copiii vor iubi lectura încă de mici dacă ne vor vedea pe noi citind și dacă o să știm să le stimulăm imaginația.

“Ce lucru uimitor este o carte! E un obiect plat făcut dintr-un copac, cu părţi flexibile pe care sunt imprimate multe semne caraghioase. Dar odată ce arunci o privire în ea, ajungi în mintea altei persoane, poate cineva care a murit de mii de ani. Peste milenii, un autor vorbeşte clar şi tăcut în capul tău, direct către tine. Scrisul este probabil cea mai bună invenţie a omului, legând oameni care nu s-au cunoscut niciodată, cetăţeni din epoci distante. Cărţile rup lanţurile timpului.”- Carl Sagan

În mintea copiilor ajungem și noi, iar povești multe se deschid, dacă iei o pauză și ne citești puțin. Ce facem noi? Printre multe activități educative-distractive, interactive, citim cărți. Dar nu așa, oricum.
Citim cu intonație, cu umor, cu jocuri de rol și cu multe întrebări în jurul fiecărei cărți. Transformăm cititul într-un festin și îl savurăm cu cei mici. Nici nu îți imaginezi cât se bucură și ce mult le plac toate cărțile alese de noi. Și acum sigur te întrebi ce cărți citim la grădi și folosim în procesul de învățare experiențială.

Ne dorim să îți placă și să citești și tu cu ai tăi copii aceste cărți care deschid inima și mintea copiilor către paradis.

1. Despre Stele
“Stelele în prim plan” – Ed. Nemi

2. Despre sânge
“Povestea unei picături de sânge”

3. Despre curaj
“Cartea Curajului” – Adina Rosetti

4. Despre lumea înconjurătoare și călătorii
“Hărți. O călătorie prin țările, mările, culturile lumii”

5. Despre iubire
„Toți copiii au nevoie de dragoste” – Brigitte Weninger

6. Despre încredere
“Ce poți face cu o idee” – Kabi Yamade

7. Despre creativitate
“Ziua în care au plecat creioanele colorate” – Drew Daywalt

8. Despre prietenie, bunătate
“Fericirea este o vulpe” – Evelina Daciute

9. Despre frumusețea de a fi diferit și unic
“Maya the mouse”, “Elefantul Elmer”

Credem că nu putem fi sănătoși pe termen lung dacă nu ne facem timp pentru noi, atât pentru minte, cât şi pentru corp. Și cunoașterea chiar e cheia la toate. O minte sănătoasă aduce limpezime viitorului și oportunități de dezvoltare a tuturor abilităților. Cărțile chiar fac valuri de bine, iar noi citim, avem zona de cărți și poveste. Ne imaginăm și misiunea noastră e să îi facem pe copii să își valorifice potențialul, să îi inspirăm încă de mici să viseze, dar să gândească cu propria lor minte. Cărțile fac copiii să povestească mai cu încredere, să descopere lumea.

Probabil că nu există zile mai fericite din copilărie, ca acelea petrecute citind o carte extraordinară. – Marcel Proust


CITIȚI. CITIȚI. CITIȚI!

Bine să fiți!